Maak direct een afspraak: 06 44442873

Training

Leiding nemen in de zorg

Waarom deze training?
Werken in de zorg is een uitdagende en mooie baan!

Als jonge/nieuwe operationeel manager sta je voor vele uitdagingen. Je medewerkers staan onder druk, patiënten en familie zijn steeds mondiger. Er wordt van je verwacht dat je jouw team in beweging brengt en dat je rooster en de bedrijfsvoering op orde zijn.

Je staat als spin in het web tussen de belangen van de organisatie, de medewerkers, de cliënten en jezelf. Soms lijkt het alsof je het nergens goed doet. Je wilt graag gehoord en erkent worden door het hoger management, en tegelijkertijd goed zijn voor je afdeling. Niet alleen opdrachten uitvoeren, maar ook (kritische) vragen stellen.

Een krachtige en zichtbare manager die staat voor het team en het beleid dat uitgevoerd wordt is assertief, kent zichzelf en staat stevig in haar schoenen. Zij gaat op een goede manier de discussie aan met de opdrachtgever/bestuurder, staat in goed contact met medewerkers en heeft een goede kijk op zorg.

Veel operationeel managers missen begeleiding en coaching om zich te ontwikkelen tot Leidingnemenden. Met de training “leiding nemen in de zorg” willen wij de ondersteuning en coaching on the job aanbieden die jou helpt een krachtige manager te zijn. Als Leidingnemende heb je een belangrijke sleutel voor verandering en verbetering in handen.

Wil je samen met collega Leidingnemenden jouw talenten, vragen en zorgen delen en samen naar oplossingen en handvatten zoeken die in de praktijk werken, dan zal deze training een waardevolle toevoeging zijn.

In deze training bespreken we jouw knelpunten en zoeken we samen naar antwoorden. Bevlogen professionals die hun sporen hebben verdiend delen hun expertise. Maar we gaan ook in op de invloeden van buiten die impact hebben op de dagelijkse praktijk.

Ervaren facilitators die hun sporen in de zorgwereld hebben verdiend zorgen voor interactieve en praktische dagen!

Wat maakt dit programma uniek

 • Jouw persoonlijke vragen staan centraal
 • De onderwerpen komen voort uit de praktijk
 • Geen wirwar van management modellen, maar effectieve toepassingen
 • We tackelen jouw dagelijkse problemen
 • Naast de trainingsdagen bieden we coaching en intervisie aan (zonder meerkosten).

Concreet:
Na deze training

 • Werk je vanuit jouw duidelijke persoonlijke visie
 • Sta jij aan het stuur om deze visie uit te dragen
 • Durf je zaken op de juiste manier op alle niveaus bespreekbaar te maken
 • Stuur jij de cijfers in plaats van andersom
 • Sta je sterker met je team om efficiënte zorg te verlenen
 • Heb je een blijvend netwerk om jouw uitdagingen mee te delen

Kosten
De kosten voor de hele training bedragen 2900,00, exclusief btw  (21%), inclusief intervisiebijeenkomst, 5 uur individuele coaching, en lesmateriaal.

Aftrek scholingsuitgaven
Particulieren die een opleiding of studie voor een (toekomstig) beroep volgen waarvoor geen recht bestaat op studiefinanciering, kunnen de kosten hiervan in de aangifte inkomstenbelasting in aftrek brengen als scholingsuitgaven. Het gaat hier les-, cursus-, college- en examengelden en verplicht gestelde leer- en beschermingsmiddelen. Niet alle studiekosten zijn aftrekbaar. Niet-aftrekbaar zijn bijvoorbeeld reis- en verblijfkosten en de kosten van computerapparatuur, zoals een tablet of een notebook.

Programma

DatumActiviteitDoor
Donderdag
21 januari 2021
Kennismaken, programma toelichting, leerdoelen inventariseren. Lees meer.Frank van der Heijden en Martin Geerdink
Donderdag
25 februari 2021
Knelpuntendag, waar lopen we tegenaan? Wat kunnen we concluderen, welke oplossingen zien we?https://ph-dev.nl/wp-admin/post.php?post=199&action=elementorKlaasje Oosterloo
Donderdag 25 maart 2021Financiën in de zorg en budgetteringDennis Oemar Said
Donderdag 22 april 2021Gesprekstechnieken. Slecht nieuws gesprek, coaching gesprek, ontwikkelgesprek, assertiviteit. Lees meer.Frank van der Heijden
Donderdag 20 mei 2021Bouwen aan sterke teams. Teamontwikkeling en teamcoaching. Lees meer.Frank van der Heijden en Karin Menk
Donderdag 24 juni 2021Verzuim, – gesprekken en dossieropbouw.Klaasje Oosterloo
Donderdag 23 september 2021Stakeholder management in de zorg.Irma van Brummelen
Donderdag 28 oktober 2021Externe ontwikkelingen in de zorg.Alfred Boerman
Donderdag 18 november 2021Afronding en evaluatie.Frank van der Heijden, Martin Geerdink

Intervisie
Tijdens de eerste bijeenkomst worden groepen van maximaal 5 deelnemers gevormd om samen intervisie op te starten. Tijdens de intervisie wordt samen intensief aan de individuele leerdoelen gewerkt. Elke groep plant 4 – 5 bijeenkomsten intervisie zodat iedereen voldoende aan bod komt. Een bijeenkomst wordt door professioneel begeleid om de intervisiemethodiek onder de knie te krijgen.

Individuele Coaching
Elke deelnemer kan gebruik maken van 5 uur individuele coaching om persoonlijke knelpunten te bespreken.

Sluit Menu